Acasă Avize Masa rotundă, cu genericul: "Neutralitatea Republicii Moldova între relații și perspective".

Masa rotundă, cu genericul: „Neutralitatea Republicii Moldova între relații și perspective”.

12 iulie 2022, ora 14.00

Masa rotundă, cu genericul: „Neutralitatea Republicii Moldova între relații și perspective”.

În contextul cadrului de cercetare și al spațiului mediatic național, tot mai frecventă rămâne a fi abordarea neutralității Republicii Moldova, atât din perspectiva rigorilor normative internaționale, dar și din punct de vedere strict militar. Acest fapt se datorează și contextului internațional și regional de securitate, determinat de un război în deplină desfășurare în țara vecină, care implică diverse abordări ale neutralității, deseori tendențioase, în cadrul funcționalității la nivelul relațiilor internaționale, dar și a raportului cu instituția militară a statului.

Într-un atare context al diversității interpretărilor, Agenția pentru Știință și Memorie Militară organizează Masa rotundă, cu genericul „Neutralitatea Republicii Moldova între relații și perspective”, ce va avea loc pe data de 12 iulie 2022, cu începere de la ora 14.00, în sediul instituției (str. Tighina 47).

La întrunirea în cauză vor participa cercetători consacrați pe problematica vizată, funcţionari de stat, politicieni și experți din cadrul instituțiilor de cercetare.